Journalistforfatter Erik Haaest om sagen

"Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret"


Dobbeltmordet: Generelt Wikipedia om Erik Haaest

Dines Bogø
Forfatter, journalist Erik Haaest (14. marts 1935 - 23. januar 2012).

Afdøde forfatter og journalist Erik Haaest har fra omkring 1965 forsket i sagen "Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej".

Det er blevet til mange artikler og i 1976 udgav Haaest på Forlaget Bogan sin første bog om sagen. På samme forlag udsendte han i 2000 endnu en opfølgning på Danmarks nok mest omtalte mord.

Erik Haaest er den forfatter og journalist, der tidligere har brugt mest tid på sagen. I kraft af, at han startede med interviews så tidlig fandt han mange gode spor.

Han er kommet meget tæt på noget af den rigtige løsning, men efter min mening tilføjet for meget "faktion" til de faktiske forhold.

Vi har mange gange gennem årene udvekslet synspunkter om diverse såkaldte "beviser" fremført i bøgerne.

Vi er langt fra enige om, hvad der skete i lejligheden den 19. februar 1948. Vi er slet ikke enige om, hvem gerningsmændene var, men et lille stykke hen ad vejen er vi enige om bagmændene.

Erik Haaest sagde engang, da vi talte om gerningsmænd. "Du kan da nok forstå, at jeg må fastholde, hvad jeg har skrevet. Gjorde jeg ikke det ville mine læsere ikke tro på det næste jeg skrev!".

En senere journalist på Se og Hør, Peer Kaae, har efterfølgende skrevet tre bøger om sagen.

Dines Bogø
Forfatteren Erik Haaests første bog om Dobbeltmordet udgivet af Forlaget Bogan 1976.
Dines Bogø
I forbindelse med Erik Haaest nyeste bog fra 2000 om Dobbeltmordet var han i opgangen på Peter Bangs Vej 74, men han fik ikke igen lov til at komme ind i lejligheden.
Dines Bogø
Allerede før Erik Haaest skrev sin første bog om Dobbeltmordet, havde han skrevet mange artikler om sagen.
Dines Bogø
I 1973 besøgte Erik Haaest ægteparret, der havde overtaget Jacobsens lejlighed i efteråret 1948. Ved dette besøg fik Haaest forevist nogle indridsede bogstaver på trappen. Bogstaverne var der IKKE i 1948.
Dines Bogø
Fru Lomholt (Gudrun og Aage Lomholt overtog lejligheden i august 1948) ved dørspionen i hoveddøren. Den oprindelig dørspion havde gerningsmændene revet af. Den yngste hushjælp fandt dørspionen i gangen og politiet konstaterede, at der var blodige handskeaftryk på dørspionen. I baggrunden ser man herreværelset, hvor liget af kontorchef Vilhelm Jacobsen blev fundet.
Dines Bogø
Dines Bogø
I 1993 besøgte Erik Haaest igen lejligheden, hvor der blev denne gang blev afholdt pressemøde. Anledningen til bog nr. 2 var bl.a. en række nye artikler. Erik Haaest havde skrevet om nye "spor" i sagen.
Dines Bogø

Efterfølgende fortrød fru Gudrun Lomholt, at hun var gået med til at åbne lejligheden for pressen. Syv år senere afviste hun Haaest, da han udgav sin sidste bog om sagen. Han kom ikke igen ind i lejligheden.

Alle fotos er tilsendt af forfatter og journalist Erik Haaest.