Opklaringen?

"Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret"

Dobbeltmordet: Generelt
Dines Bogø
TV2 Lorry 12. og 13. februar 2008. Foto taget på Landsarkivets magasin.

Er Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej opklaret?

Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej er den største danske mordgåde i nyere tid. Trods ihærdig efterforskning lykkedes det aldrig politiet at finde frem til gerningsmanden bag de makabre mord.

I dag - 60 år efter mordet - har en privat efterforsker et sandsynligt bud på, hvem der førte mordvåbnet - og hvem der stod bag.

2008. Med venlig hilsen TV2/LORRY


Dines Bogø om opklaringen:

Man skal nok hæfte sig ved, at gerningsmændene ikke medbragte "værktøj".

Vilhelm Jacobsen vidste meget om, hvordan "Firma Carl Holten" og datterselskabet "English House" havde fremskaffet ekstra klædestof både under og efter besættelsen.

Jacobsen var en spillernatur. Det var ikke kun heste han satsede på.  Han havde investeret i flere "projekter", som han tabte penge på. Jacobsen kunne blive hidsig og sige sin mening ret truende, hvis han følte sig presset.

Fru Jacobsen var ikke den stille hjemmegående husmor, som omgivelserne troede. I forbindelse med sagen om "Drabet i Højbjerg 1967" konstaterer politiet internt, at der er lighedspunkter mellem de to sager. Pressen hørte kun om perfekte ægteskabelige forhold. Politiet orienterede ikke pressen om de faktiske forhold.

De mærkelige udspekulerede spor på gerningsstedet sammenholdt med den brutalitet gerningsmændene havde anvendt viser, at der deltog flere typer gerningsmænd.

Bagmændene måtte handle hurtigt, da sagen udviklede sig stik mod planerne. Den ene begivenhed startede den næste. Derfor er det gennemgående mønster svært at se i kæden af hændelser.

Alle "aktører" er ikke afhørt eller omtalt i den meget omfangsrige sag. Ved gennemgang af sagen på Landsarkivet, Kbh.N. finder man IKKE navnene på alle deltagere. Flere kriminalassistenter har lavet selvstændige rapporter, hvor de fremlægger deres forskellige teorier om forløbet.


Afdøde kriminalassistent Poul Dam på Frederiksberg fastholdt (også efter at han var pensioneret), at elskeren var gerningsmanden. Han pegede på fuldmægtig Erik Ramdahl fra Socialforvaltningen i Frederiksberg Kommune. Intet tyder på, at denne var fru Jacobsens elsker eller gerningsmand. Ramdahls alibi viste sig efterfølgende ikke at være 100% i orden, men det kunne skyldes helt andre årsager.

Politiet fastslog at fru Jacobsen havde en navngiven elsker. Denne blev afhørt, men han hævdede, at han aldrig havde mødt fru Jacobsen. At han var elskeren ligger fast. At han også skulle være drabsmand er en terori.

Politiledelsen blev af en person med indflydelse anmodet om, at neddrosle efterforskningen omkring dette punkt, men det var af hensyn til økonomiske interesser.

Alle gerningsmænd og bagmænd er døde, men det er ikke ensbetydende med at sagen nu kan "opklares i detaljer".


At spøgelser, voksfigurer og døde, der er levende eller omvendt skulle have deltaget i begivenhederne i 1948, er vanvid.

Der findes galninge der altid vil forsøge at sprede deres vrøvl og svindel.

Såkaldte beviser er som regel hjemmelavede dokumenter og forfalskede fotos.

2008. Dines Bogø