Hotel Christiansminde, SvendborgBogøWebmaster: Dines Bogø
Citat Dines Bogø: "Danmarks største kriminalsag, der aldrig officielt bliver opklaret".
Christiansminde: Artikel I Christiansminde: Artikel II | ... Dines Bogø ... | Dobbeltmordet: Generelt |
Værelse 32 og 33 som ægteparret disponerede over. De eneste sammenhængende værelser og den perfekte udsigt.
Ca. 1943. Inger Margrethe Jacobsens foto af Badehotellet.
Christiansminde Badehotels oprindelig bygning er opført 1877. Ombygget til Badehotel i 1881 af Frandzen, der drev Badehotellet til sin død i 1898. Enken fortsatte og solgte i 1920 til Peder la Cour.
Direktør Peder la Cour ombyggede i trediverne bl.a. 2. salen, byggede ny spisesal og anlagde terrasse. I maj 1945 fik en hær af håndværkere hurtigt istandsat Badehotellet efter den tyske beslaglæggelse. Sønnen forfatteren Tage la Cour overtog Badehotellet i 1958.
OK-fonden købte ejendommen i februar 1972. Fonden drev "Plejehjemmet Inge" til 1994. I 1998-1999 blev bygningen ombygget og der er nu indrettet 18 ældrevenlige boliger.
Christiansminde Badehotel skimtes tv.
Hotel- og Restaurant Christiansminde.
Hotel- og Restaurant Christiansminde, Svendborg, der lå nærmest stranden, var ejet af Svendborg kommune. Direktør Peder La Cour fra Badehotellet forpagtede det i 1921. Det blev nedrevet i 1974. Her ligger i dag det nye Hotel Christiansminde.
(Fotos udlånt af Svendborg & Omegens Museum).
Læs også journalist Bjarne Bekkers artikler om Christiansminde Badehotel i Fyens Stiftstidende:
11. marts 2007 | ... Dines Bogø ... |
18. marts 2007 | ... Dines Bogø ... |
HK's Kursus og Konferenceejendom, Hotel Christiansminde i forgrunden. Den store hvide høje ejendom i baggrunden er det oprindelig Christiansminde Badehotel, og det var her ægteparret Jacobsen havde deres værelser. Hotel Christiansminde
Under 2. Verdenskrig var ægteparret Jacobsen henvist til at holde deres 3 ugers sommerferie i Danmark. Det foregik hvert år i juli måned.
Ægteparret boede i de to bedste værelser (nr. 32 og 33) på Christiansminde Badehotel ved Svendborg. Personalet og indehaveren kunne fortælle politiet en del om ægteparrets adfærd på badehotellet. Man havde bl.a. bemærket at kontorchefen altid fik tilsendt kasser med udsøgte ægte cigarer af mærket Boquet fra København på et tidspunkt, hvor det ellers var næsten umuligt at opdrive rigtige tobaksvarer.
Kontorchef Jacobsen skyllede ofte frokosten ned med et par øl og en del snapse. Begge ægtefæller lagde stor vægt på måltiderne. De øvrige gæster på hotellet bemærkede også parret og det passede fru Jacobsen udemærket.
Ofte boede et andet af ægteparrets venner samtidig på badehotellet.
Fru Jacobsen skulle hver dag ringe til sin bror på Sjælland. Dette foregik fra hotellets telefonboks og samtalen skulle bestilles via Rigstelefonen. Det var sjældent, at Inger Margrethe Jacobsen kunne holde samtalen inden for de obligatoriske 3 minutter. Vilhelm Jacobsen undlod ikke hver dag at bemærke, at det var overflødige udgifter, da hun jo bare fortalte om vind, vejr og maden.
Vilhelm Jacobsen havde allerede i januar 1948 skrevet til Christiansminde Badehotel. Han ønsker at bestille de sædvanlige værelser på 1. sal i perioden søndag den 4. juli til lørdag den 24. juli. Han er lidt forsigtig dette år i brevet til badehotellet, da ægteparret i 1947 havde droppet Christiansminde til fordel for en sommerferie i Norge. I de sidste to sæsoner af besættelsen havde Den tyske Værnemagt beslaglagt hotellet.
Ægteparret brugte en del penge på ferieophold. Det var ikke ualmindeligt, at de tilbragte flere måneder om foråret på Pension Fönss i Taarbæk nord for København.
Jacobsens ville gerne bo godt og spise udsøgte retter. De ville dog ikke betale mere for de bedste værelser og udsøgte retter til måltidet skulle helst ikke koste ekstra.